Amarena of het zwembad Hoogland?

Ik zwem regelmatig. Ik heb het geluk dat ik vlak naast het zwembad in Hoogland woon. Er is een 25-meter bad en een wat kleiner ondiep bad. Vaak zie je dezelfde mensen hun baantjes trekken. Precies wat je verwacht bij een dorpszwembad. Vorige week ben ik voor het eerst in het nieuwe Amersfoortse zwembad Amarena geweest. Ik heb daar meegedaan aan aquajoggen en ook nog een paar baantjes gezwommen. Het is een ontzettend mooi groot zwembad met een doelgroepenbad, waar het aquajoggen was, een wedstrijdbad van 50 meter en een bad met een duikplank en een toren. Verder is er een glijbaan die nog niet in gebruik is omdat ie te snel is en een bubbelbad. Je kan er ook wat eten en drinken.

Het nieuwe Amarena zwembad is groot en oogt fris, schoon en nieuw. Wel een beetje steriel met al dat wit en grijs. De kleedhokjes zijn lekker ruim. Al vond ik het lastig om het kleedhokje af te sluiten. Dat doe je door een bankje omlaag te drukken. Daarvoor moet je twee deuren tegenover elkaar tegelijk dichtdrukken. Maar als je beide deuren dichthoudt heb je geen arm over om het bankje naar beneden te drukken. Uiteindelijk lukte het mij om met één been en één arm de deuren dicht te drukken en met een andere arm het bankje naar beneden te doen. Ben ik zo onhandig? Hoe doen andere mensen dit? De kluisjes in het nieuwe bad sluit en open je met een code. Dat is handig. Je moet wel het nummer van je kluisje en een viercijferige code (bijvoorbeeld je geboortejaar of een pincode) onthouden.

Toen ik een paar baantjes ging zwemmen in dat mooie 50-meterbad vroeg ik me wel af of de badmeester het wel naar zijn zin had. Hij liep in een constante cadans zonder op of om te kijken rondjes om het zwembad. Het zag er een beetje treurig uit, bijna als een gevangene die rondjes loopt in zijn cel. Maar wel goed voor zijn stappenteller, vermoed ik.

Gefeliciteerd Amersfoort met dit mooie nieuwe zwembad. Het is echt een aanwinst voor de stad. Maar ik blijf voorlopig lekker zwemmen in Hoogland. Het is lekker dichtbij. Het is gezellig en warm, met dat donkergroene plafond, een wand met gekleurde tegels, oranje pilaren en blauwe bankjes. En ook niet onbelangrijk, als ik in Hoogland de rugcrawl doe zie ik door de houten latten aan het plafond of ik recht zwem. Hartstikke handig. Dat miste ik bij Amarena. Daar zat ik constant met mijn arm in de lijn. En die ouwe kluisjes in Hoogland waarvan de helft kapot is? Dat neem ik graag op de koop toe.

One Reply to “Amarena of het zwembad Hoogland?”

  1. Wat grappig, ik heb dezelfde ervaringen. Behalve dat van dat dichtdoen van het hokje. Ik ga altijd naar de grote kleedkamer; lekker veel ruimte. Het ontbreken van een lijn op het plafond voor de rugslag, en de badmeester die rondliep om zijn stappen voor de dag vol te maken waren mij ook al opgevallen. En dat het steriel is; klopt. Er zou wat aan gedaan worden. Ik zou daar over gaan meepraten. Iets met een fotowedstrijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.