Weet wat je weegt!

Zoals veel mensen tob ik af en toe met mijn gewicht. Ik ben niet veel te zwaar, maar ik moet wel een beetje opletten, want anders word ik langzaam telkens een klein beetje zwaarder. Vooral na de kerstdagen dacht ik, toen ik op de weegschaal stond: “Ho! Er moet nu wat gebeuren.”

Ik woog 75,5 kg op 1 januari. Gezien mijn lengte vind ik 75 kg het maximum. Dat betekende dat het tijd was voor actie, dus minder eten en snoepen en meer bewegen. Ik heb vooral minder drop, chips en chocola gegeten. Helemaal laten staan lukte niet. En het had resultaat, want binnen een week of twee zat ik onder de 75 kg-grens. Yes!

Maar eigenlijk wil ik er nog wel wat kilo’s af. Veel mensen lijnen met in hun achterhoofd een streefgewicht. Ik doe dat niet. Ja, ik zou best 65 kg willen wegen, maar dat is erg ver weg en waarschijnlijk ook niet helemaal reëel. Ik doe het anders. Ik laat die bovengrens meedalen met mijn gewicht. Mijn gewicht is nu 73,6 kg. Ruim onder de 75 kg. Daarom heb ik besloten dat ik nu niet meer wil wegen dan maximaal 74 kg. Omdat ik daar nu maar 4 ons onder zit, weet ik dat ik wel een beetje op mijn eten moet letten. Ik neem ’s avonds heel braaf een glas water en een mandarijntje in plaats van, waar ik veel meer in in heb, een wijntje en chips. En ik zwem elke week en ik probeer wat meer te fietsen en te wandelen.

En als ik dan straks misschien 72,8 kg weeg, wat haalbaar moet zijn, dan verlaag ik die bovengrens naar 73 kg. Enzovoort. Ik denk echt dat dit kan werken. Op naar de zomer. Zo, nu eerst een kopje thee. Zonder iets erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.