Waar komt het woord ‘spam’ vandaan?

Ik ben bezig met mijn opleiding Online marketing en social media van het NCOI. Ik heb de eerste module over social media afgesloten met een social media plan voor het OV loket, mijn werkgever in Amersfoort. Dit werkstuk leverde mij een 8,5 op. Heel blij mee.

Daarna ben ik begonnen met module twee die over online marketing gaat. In het studieboek lees ik over e-mailmarketing, prospects, digitale conversie, search engine optimalization (SEO). Het gaat ook over spam, ook wel omschreven als ‘Sending People Annoying Messages’. Maar het woord ‘spam’ heeft een andere, bijzondere oorsprong.

Het is een afkorting van ‘spiced ham’, dat bekend staat als goedkoop en smakeloos vlees uit blik. In onderstaande sketch van Monty Python wordt tot vervelens toe reclame voor ‘spam’ gemaakt. Grappig dat dit woord in deze tijd een heel andere betekenis heeft. Wat je al niet leert door zo’n cursus. #onlinemarketing #socialmedia #marketing #NCOI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.