Twee espresso!

Op een mooie lenteavond maakte ik met wat sportmaatjes van Fysiocentrum Hoogland een wandeling. Vanaf de Kerklaan liepen wij richting de Monseigneur van de Weteringlaan om via de Oudeweg uit te komen bij café De Plank in Hoogland-West. Een perfecte plek om onze krakende gewrichten wat rust te gunnen en een bakkie te doen. We gingen zitten en bestelden twee koffie, twee thee en twee espresso. De eigenaar, we noemen hem Cor, had het opeens druk. Twee kopjes koffie kwamen al snel door, daarna volgden twee theeglazen met heet water en een theedoos. Vervolgens kwam er één kopje espresso. ‘Die andere komt er zo aan’, zei Cor.

Maar dat ‘zo’ duurde even. Cor kwam even melden dat hij op zoek was naar een ander espressokopje. ‘Ik heb in geen jaren meer mensen in de zaak gehad die espresso bestellen’ zei hij verontschuldigend. ‘Vandaar’.
Hij verdween naar achteren om verder te zoeken, keerde daarna terug om een hulplijn te bellen. ‘Ik heb hier een megabestelling espresso’ hoorden we hem zeggen, humor kan je hem niet ontzeggen, ‘weet jij toevallig waar de espressokopjes staan?’ Helaas, de onbekende aan de andere kant van de lijn wist het ook niet.

Een gewoon koffiekopje dan maar, zag ik hem denken, maar dat ziet er natuurlijk niet uit. Gelukkig was het eerste kopje espresso inmiddels leeggedronken. Cor nam het kopje mee naar achteren, waste het snel af om het vervolgens te vullen met een heerlijke verse espresso voor de enige uit onze groep die nog niks gehad had.

Wij vonden het helemaal niet erg. Het gaf ons een excuus om wat langer te blijven zitten in het gezelligste café van Hoogland-West en omstreken. Ik hoop trouwens niet dat Cor door dit stukje nu denkt dat hij een nieuw koffieapparaat à la Starbucks moet aanschaffen met tig smaakjes, luxe kopjes en dat hij een cursus voor barista moet volgen. Niet doen. Café De Plank is uniek en het is prima zoals het is. En die espresso-kopjes? Als de vaste klanten, en dat zijn er heel wat, even thuis in de kast kijken of daar nog wat ongebruikte espressokopjes staan en die de volgende keer meenemen naar de Plank, is dat probleem ook weer opgelost.

Reacties zijn gesloten.