Over mij

Wilma de Jong, notulist,  tekstschrijver, redacteur, HBO. Geboren in Steenwijk met Friese roots. Eigenaar van notuleer- en tekstbureau De Jongvrouw. Ook werkzaam bij de OV ombudsman (www.ovombudsman.nl) in Amersfoort als communicatie-adviseur. Ik hou van mensen, social media, stevige gitaarmuziek, fietsen, tv-kijken, dansen, lezen en taal. Ik schrijf blogs, verhalen en gedichten en heb een blogsite. Ik maak deel uit van een schrijfclub uit Amersfoort.

Portfolio

Gewerkt als notulist voor gemeentes, sociale dienst, schoolbestuur,  brancheorganisaties, Raad van Commissarissen van een transportbedrijf, bezwarencommissie, medische brancheorganisatie, Humanistisch Verbond, Ondernemingsraden, Vereniging van Eigenaren, pensioenfonds, investeringsmaatschappij, SER en Stichting van de Arbeid. 

Gewerkt als tekstschrijver en redacteur voor diverse opdrachtgevers. 

Gewerkt als vertaler Duits-Nederlands voor een bedrijf in natuursteen.

Publicaties:
– In 2018 is mijn gedicht “Moed is mijn muze” opgenomen in de dichtbundel Diepte, gedichten over kwetsbaarheid en kracht van uitgeverij Denkraam.    – Op 27 maart 2014 was mijn blog Een vieze smaak het Stuk van de dag op de website www.overgangstergirls.nl.
– Op 26 april 2012 werd mijn blog “Een nieuwe stek voor Ap” gepubliceerd in de Hooglander Courant.
– Op 26 juni 2012 was mijn blog “Held of Sukkel” stuk van de dag op www.overgangstergirls.nl.
– In 2014 won ik de tweede prijs in de verhalenwedstrijd ‘In de buurt’ van Bibliotheek Eemland met mijn verhaal “Hoog water”.