Omgevallen boekenkast

Wel eens van het omgevallenboekenkastsyndroom gehoord in relatie tot schrijven? Ik kwam de term vandaag voor het eerst tegen. Het betekent dat je bij het schrijven van een tekst met behulp van Google allerlei stukken tekst over het onderwerp verzamelt, kopiëert en onder elkaar plakt. Dan nog zorgen dat de zinnen op elkaar aansluiten en klaar is je tekst!

Maar zo werkt het natuurlijk niet. Achtergrondinformatie verzamelen is prima, maar lezers zitten niet op een opsomming van losse feitjes te wachten. Schrijf alleen dat op wat relevant is voor de lezer. Daarnaast is het belangrijk dat je tekst een goede structuur heeft. Beschrijf je bijvoorbeeld een probleem, dan moeten de volgende vragen in de tekst beantwoord worden: Wat is het probleem precies? Waarom is het een probleem? Wat zijn de oorzaken van het probleem? En tenslotte, wat is ertegen te doen?

Samengevat: zet de boekenkast rechtop, gebruik alleen de boeken die je nodig hebt en zet ze in de juiste volgorde. Hulp nodig bij het schrijven van een rapport of webteksten? Ik help je graag. Neem contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.