De Jongvrouw in de weekvideo van burgemeester Bolsius

Een paar weken geleden heb ik meegedaan aan de rodeloperdag, een netwerkbijeenkomst voor net gestarte ondernemers in Amersfoort. De middag begon in het kantoor van het Ondernemersplein, wat ik steevast de Kamer van Koophandel (KvK) noem, waarschijnlijk omdat ik vroeger bij de KvK gewerkt heb.

Daarna gingen we met een bus onder leiding van een soort akela, die telkens als we uitstapten, een rode loper voor ons op de grond legde (schattig!) langs drie bedrijven. We kregen een rondleiding en de eigenaren van deze bedrijven vertelden iets over hun bedrijf en hoe ze het vanaf de start hebben opgebouwd. Succesvolle verhalen van zelfverzekerde ondernemers. Dat is iets wat me opvalt aan zo’n netwerkbijeenkomst, zelfs als je met allemaal starters bij elkaar bent. Iedereen heeft het volste vertrouwen in zijn bedrijf. Er wordt niet gesproken over twijfels of over fouten. Terwijl het ook erg nuttig kan zijn, volgens mij, om ook de moeilijke dingen van het zelfstandig ondernemerschap te bespreken en van elkaars fouten te leren.

Dat was ook de strekking van de vraag die ik aan het eind van de middag heb gesteld aan burgemeester Bolsius van Amersfoort. Je kon op een briefje je vraag aan de burgemeester schrijven. Op de drie origineelste vragen zou de burgemeester in zijn weekvideo op de website van de gemeente Amersfoort een antwoord geven. Een mooi gevalletje van free publicity.

Ik had de burgemeester de volgende vraag gesteld: “Ondernemen gaat gepaard met vallen en opstaan en af en toe fouten maken. Dat geldt vast ook voor een burgemeester. Hoe gaat u daarmee om?” En omdat mijn vraag als één van de drie leukste vragen werd beoordeeld, kan je het antwoord van burgemeester Bolsius op mijn vraag terugkijken op deze video van 10 december. Mijn vraag komt aan bod vanaf minuut 3.05.

Morgen heb ik opnieuw een netwerkbijeenkomst. Een nieuwe kans om contacten te leggen, inspiratie op te doen en veel mensen te kunnen vertellen over mijn notuleer- en tekstbureau. En met inmiddels een aantal geslaagde notuleeropdrachten achter de rug en een flinke portie bluf verstopt in mijn handtas, ben ik daar vast helemaal op mijn plek.

Burgemeester Bolsius

Reacties zijn gesloten.