Fietsen in Duitsland

Op 12 augustus stapte ik met mijn fiets met volle bepakking op de trein van Amersfoort naar Bad Oeynhausen in Duitsland voor mijn solo-fietsvakantie. In vier dagen heb ik een deel van de Weserradweg gefietst, 185 km langs de rivier de Weser met als einddoel Gieselwerder.

Het was een supermooie ervaring. Het fietsen in de zon was heerlijk. Ik had vaker wind mee dan wind tegen. Geen lekke banden; alleen een stuur dat inzakte op mijn eerste fietsdag. Een onwillige fietsenmaker in Minden zei dat hij dat niet kon verhelpen, omdat hij het systeem niet kende. Kluns. Maar de eigenaresse van de Bett & Frühstück waar ik die avond overnachtte wist er wel raad mee. Gewapend met een inbussleutel en wat ouderwetse spierkracht was het klusje snel gepiept.

Hoe goed je ook alles voorbereidt, soms pakken dingen anders uit dan je had bedacht. Ik had alle overnachtingsplekken online gereserveerd, maar mijn eenpersoons-hotelkamer in Höxter bleek een vreselijk benauwd donker hok te zijn aan een drukke straat. Het voelde niet goed om daar te blijven. Ook al kostte het me 40 euro, ik heb mijn bagage weer naar beneden gesjouwd en ben op zoek gegaan naar een ander hotel.

Ik heb genoten van de mooie stromende rivier, de dorpjes, de vakwerkhuizen, de veerpontjes over de Weser, het stadje Hameln en de mooie roze bloeiende reuzenbalsemien die je overal langs de rivieroever ziet. Ook bewaar ik mooie herinneringen aan de mensen die ik onderweg heb ontmoet: een 13-jarig meisje dat een stukje met me meefietste omdat ze zich verveelde in de schoolvakantie, zes Duitse fietsende evangelisten (help!) die bij me kwamen zitten omdat verder alle tafels op het terras bezet waren en waarmee ik ‘toch’ heel leuk gepraat heb, een oudere dame die op een terrasje vroeg of ze bij me mocht komen zitten omdat zij ook alleen was en mijn Duitse buren op de camping in Gieselwerder.

‘Voor herhaling vatbaar?’ vragen veel mensen. Zeker, ik wil graag nog een keer op fietsvakantie. Het lijkt me leuk om dat de volgende keer met mijn man te doen. Nog een keer alleen op vakantie of alleen een paar dagen weg? Ja, dat zou ik er best in willen houden als een jaarlijkse traditie. Ik ga alvast nadenken over een volgende leuke bestemming.

One Reply to “Fietsen in Duitsland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.