Feyenoord: geen woorden maar daden!

Al zolang ik me kan herinneren ben ik fan van Feyenoord. Volgens mij is het begonnen toen ik nog thuis woonde en naar de lagere school ging. Het was niet echt een bewuste keuze; het was meer een reactie op het feit dat mijn broers fan van Ajax waren. Dat laatste is overigens later helemaal goed gekomen. Eigenlijk is dat gevoel voor Feyenoord altijd gebleven, terwijl ik geen speciale band had met Rotterdam. Dat is het laatste jaar veranderd omdat mijn man Geert nu bij de gemeente Rotterdam werkt.

Waarschijnlijk spreekt het feit dat Feyenoord vaak de underdog was en net niet goed genoeg mij zo aan. Het komt ze niet zomaar in de schoot vallen; ze moeten er hard voor werken. Geen woorden maar daden. Niet lullen maar poetsen etc. Dat is vooral wat ze voor mij onderscheidt van de Ajax-spelers, die vaak al arrogant zijn voordat ze kunnen lopen. Het kan natuurlijk zijn dat ik met een gekleurde bril hiernaar kijk. 🙂

Hoewel ik dus al ruim 40 jaar Feyenoord-fan ben ga ik zaterdagavond pas voor het eerst mijn cluppie in levenden lijve zien. Het is er gewoon nog niet eerder van gekomen. En wat het extra bijzonder maakt is dat het ook mijn eerste bezoek is aan de Kuip. Mensen die er verstand van hebben zeggen dat de Kuip het mooiste stadion van Nederland is en de sfeer van een volle Kuip met het legioen ongekend. Juist omdat er een nieuw stadion wordt gebouwd aan de Maas ben ik blij dat ik de Kuip nog een keer in volle glorie kan aanschouwen.

Ik ben er vrij zeker van dat zaterdagavond geweldig gaat worden. Voorwaarde is wel dat ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ Dirkie Kuyt meedoet. Duimen dus!

2 Replies to “Feyenoord: geen woorden maar daden!”

  1. Het komt door de arbeiders mentaliteit Wilma, het willen werken voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.